Vil du gifte deg i kirken? Her er informasjon og mye av det du trenger å vite.

Når vi feirer bryllup, feirer vi kjærligheten. At to mennesker ønsker å leve ved hverandres side livet ut. Det er verdt en fest!
Ekteskapsinngåelse er en juridisk handling slik at vigsler må ha spesiell vigselsrett, slik som prester har.

Når dere ønsker å inngå ekteskap er det en gledelig og alvorlig hendelse. Og vanligvis inviterer man til fest og feiring, med fine klær og god mat. Det ligger i oss at dette må vi feire. Og selvsagt er det mange måter å feire på. Så gjelder det å finne fram til den formen man kjenner seg mest vel med.
Kjærlighet er fantastisk!

På Kirkemøtet i januar ble det vedtatt en ny vigselsliturgi som ønsker likekjønnede par velkommen til å gifte seg i Den norske kirke. Dermed finnes det nå to liturgier for ekteskapsinngåelse. Den nyeste kan benyttes av både like – og ulikekjønnede par, mens den tidligere kan fremdeles brukes av ulikekjønnede par. 2017-liturgien finner du her.
2003-liturgien finner du her.

Planlegging
Ekteskapsinngåelse medfører også en del praktisk tilrettelegging.
Ta kontakt med Kirketorget for å avtale tid og sted. Det er flest vigsler om sommeren. Og dermed enda større grunn for å være ute i god tid med å reservere.
Det kan ta litt tid med behandling av papirer, så vær ute i god tid!
Brudeparet blir  invitert til en vigselsamtale med presten som skal foreta vielsen. Vanligvis finner denne sted i uka før vielsen. Men ta gjerne kontakt hvis dere lurer på noe før den tid, eller hvis det er spesielle grunner til å samtale på et annet tidspunkt.

Brudeparet selv kan også gjerne være med på planlegging av seremonien i kirken, som tekstvalg og musikk.

Kontakt Kirketorget på tlf.: 75123300